Boerengolf


Wil je de wei in? Wij raden laarzen of oud schoeisel aan mee te brengen. Als je dit vergeten bent kun je bij ons klompen of laarzen uitzoeken bij de blokhut. Verder krijg je een kruiwagen als golfkarretje mee met daarin de afslagklompen, schepnet, een parcoursoverzicht en een wedstrijdformulier.

Je krijgt leuke, uitgebreide instructie. Op de baan spelen teams van twee of drie personen met elkaar in een groep. Ieder team een eigen kleur bal en stick. Team geel slaat de bal met de boerenklomp vanaf het afslagpunt en vervolgens team blauw, team rood en team wit.

De bal die dan het verst van de put (een autoband in de grond) verwijderd is, is vervolgens aan slag. De groep loopt zo gezamenlijk de holes, gedurende het hele spel. Als je de bal in de sloot slaat krijg je een strafslag. Ook als je een koe raakt krijg je een extra slag op je wedstrijdformulier. Het tweetal of drietal met het minst aantal slagen heeft gewonnen. De looplengte van het parcours is 800 meter. Je bent ongeveer 1,5 uur bezig.

boerengolf1

Zelf meegenomen eten en drinken kan gerust genuttigd worden (wij hebben geen horeca). Er is wel een koffie/thee/ chocolade machine aanwezig in de stal. Op het terrein zijn douches en toiletten aanwezig. Bij hole acht heb je mooi uitzicht op de Groot Hemmeerpolder. Deze polder is een uniek weidevogelgebied. Je kunt hier genieten van hazen, kievieten, grutto’s, scholeksters, tureluurs en ganzen. Op de Kaag worden tegenwordig ook lepelaars gesignaleerd! Ook brengen ooievaars en boerenzwaluws geregeld een bezoekje aan onze boerderij.

Hebben wij u enthousiast gemaakt om te boerengolven? Hier heeft u de kans om de boerengolf te boeken.

Na de boeking volgt altijd even contact.

  

  

  

  

  

  

  

.


« |